Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrófánk narancsmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
5 kanál kristálycukor
4 kanál tejföl
5 dl étolaj
25 dkg tehéntúró
3 kanál porcukor
1 csipet szódabikarbóna
4 darab narancs
25 dkg finomliszt

Leírás

A narancsokat meghámozzuk, és a narancshéjakat felaprítjuk. A cukrot karamellizáljuk, és rászórjuk a narancshéjat, összepirítjuk, majd felengedjük vízzel. Közben a túrót kicsit áttörjük, és hozzáadjuk a liszthez. Adunk hozzá egy csipetnyi szódabikarbónát és annyi tejfölt, amennyit felvesz a tészta, majd beleszitálhatjuk a porcukrot is. Dolgozzuk össze a tésztát. Ha összeállt a tészta, rakjuk félre és pihentessük. Vágjuk fel a narancs húsát, és rakjuk bele a mártás alapba. Melegítsük fel, egy serpenyőben az olajat. Szaggassuk bele kanállal, vagy fagyis-kanállal az olajba a fánktésztát, és süssük meg, kb.160 fokos olajban, aranysárgára, majd szedjük ki, papírkéztörlőre. A mártást turmixoljuk le, és sűrítsük kevés liszttel. Forraljuk ki, és már tálalhatjuk is a desszertet. Kevés mártást öntsünk a tányérra, majd rakjuk rá a fánkokat, és szórjuk meg porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4