Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrófánk fahéjas szilvaszósszal

Hozzávalók

3 darab tojás
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
5 cl étolaj
2 darab egész fahéj
1 tk őrölt fahéj
1 marék mazsola
25 dkg tehéntúró
2 kanál rum
50 dkg szilva

Leírás

Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra. Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4