Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrófánk fahéjas szilvaszósszal

Hozzávalók

3 darab tojás
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
5 cl étolaj
2 darab egész fahéj
1 tk őrölt fahéj
1 marék mazsola
25 dkg tehéntúró
2 kanál rum
50 dkg szilva

Leírás

Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra. Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4