Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Előételek Meleg előételek Tönköly pizza tekercsek

Hozzávalók

300 g tönkölybúza liszt
3 kanál olívaolaj
150 ml tej
¼ kávéskanál
20 g élesztő
Töltelék hozzávalói
200 g sonka
200 g trappista sajt
100 g zöld olivabogyó
100 g kukorica
400 ml paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
1 adag olívaolaj
1 csomag provence-i fűszerkeverék
1 tojás

Leírás

Tippjeink:

Vegetáriánus alternatívára vágyik? Kóstolja meg a vega szivárványpizzánkat! Megmaradt egy kis kenyér és imádja a pizza ízét? Akkor ezt a receptet önnek találták ki.

Pizza rudacskák

Ha a tekercsek helyett inkább ropogtatnivalóra vágyik, ugyanebből a tésztából ezt is elkészítheti. A különbség csak az, hogy végén nem szükséges összecsavarni a tésztát, helyette tetszés szerint egyenes csíkokra vágjuk. Ezek a falatkák kiválóan alkalmasak vendégvárónak is, de akár az esti film mellé is elropogtathatjuk őket.

Elkészítés

1

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit egy nagy edényben. Fedjük le és hagyjuk állni 20 percet.

2

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

3

Zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze az olívaolajjal egy kis edényben.

4

Amikor letelik a 20 perc, nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és kenjük meg a fokhagymás olívaolajjal, majd a paradicsomszósszal.

5

Helyezzük rá a sonka és sajt szeleteket, tegyük rá az olajbogyót és kukoricát.

6

Végezetül szórjuk meg a provance-i fűszerekkel és tekerjük össze a tésztát.

7

Vágjuk fel egyenlő nagyságú szeletekre és helyezzük őket sütőpapírra.

8

Kenjük meg tojással a pizza tekercsek tetejét, hogy ropogós barnára süljenek, majd helyezzük be a tepsit az előmelegített sütőbe.

9

Süssük 15-20 percen keresztül, amíg aranybarnák nem lesznek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4