Receptek Főételek Hal Tonhalas krumplisaláta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom
6 kanál extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál mustár
4 kanál citromlé
2 szál friss petrezselyem
1 mk kapribogyó
30 dkg tonhal (olajos)
1 mk Worcester szósz

Leírás

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben. Ha lecsepegett, szeleteld fel. A vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát zúzd össze. Előbbit szórd meg egy mokkáskanál sóval, és önts rá egy evőkanál citromlevet. A paradicsomot kockázd fel. A halat törd kisebb darabokra, a kapribogyót hagyd lecsepegni, majd aprózd fel. A maradék citromlébe keverd bele mustárt, a Worcester-szószt, az olívaolajat, a fokhagymát, a kapribogyót, és ízlés szerint sózd meg. A krumpliszeleteket, valamint a felaprított, felkockázott hozzávalókat keverd bele az öntetbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása