Receptek Előételek Hideg előételek Tonhal (bakonyi módra)

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
1 darab paradicsom
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
1 darab halászlé kocka
0.8 kg tonhal (tonhalfilé)

Leírás

A halszeleteket kivajazott lábosban szétterítjük. Egy kis fej hagymát 10 dkg vajban megpirítjuk, teszünk hozzá 20 dkg gombát és tovább pirítjuk. 1 halászlé leveskockát feloldunk vízben és 2 kanál liszttel, és 1 pohár tejföllel habarást készítünk, jól felforraljuk és ráöntjük a halra. Ebben a mártásban kb. 5 percig pároljuk. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Nyáron tehetünk hozzá 1 paprikát és 1 paradicsomot.Galuska köret a legjobb hozzá,de tálalhatjuk puliszkával is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4