Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
2 kanál kristálycukor
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
8 darab zöldpaprika
1 darab vöröshagyma
10 dkg rizs (főtt)
2 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 tk őrölt pirospaprika
50 dkg darált sertéshús
3 kanál finomliszt

Leírás

A paprikákat kicsumázom és megszagolom, erősek-e. Ha igen és gyerekek is esznek majd belőle, akkor jó forró vízzel átöblítem a belsejüket. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel. Pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni és nem jó, ha sótlan. Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. A paradicsomlevet megsózom. Ha nincs paradicsomlevem, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedem, elkeverem, majd sózom. Beleteszem a cukrot is, majd ráöntöm a paprikákra. Ha felforrt, lefedem és 1 órán át főzöm. Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek, hagyom kihűlni, így biztosan nem lesz csomós. 1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedem és a paprikákra öntöm. Rázogatással, forgatással oszlatom el. Végül, még 5 percig forralom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4