Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Fél kiló darált húst összekeverünk egy tojással, 15 deka nyers rizzsel, egy kis fej apróra vágott hagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, esetleg némi apróra vágott paprikával, sóval, borssal és majorannával. Egy kicsit állni hagyjuk, addig kicsumázunk néhány tölteni való paprikát és meghámozunk öt-hat paradicsomot. A paprikákba beletöltjük a húsmassza egy részét, lazán, hogy legyen helye dagadni. Egy fazékba beleöntünk másfél liternyi paradicsomlevet, a friss, hámozott paradicsomokat leturmixoljuk és azt is a fazékba öntjük. Alágyújtunk és amikor már melegszik a lé, belehelyezzük a megtöltött paprikákat és a maradék húsból formált gombócokat is. Mellé dobunk egy fél fej hagymát, két szál zellert, egy gerezd fokhagymát, sózzuk és lefedve, gyöngyözve főzni kezdjük. Kevés olajon, két evőkanál lisztet megfuttatunk és jól elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. (Soha ne pirítsuk barnára a lisztet, ha paradicsomot sűrítünk a rántással, mert elrontja az ízét!) Másfél óra főzés után, egy gombócot szétvágva, ellenőrizzük, hogy átfőtt e. Ha igen, kiszedegetjük a töltelékeket és a rántással besűrítjük a szószt. Vissza rakosgatjuk a töltelékeket, borsozzuk és ha kell, egy kicsit cukrozzuk az ételt, majd forralunk egyet rajta. Akik nem szeretik megenni a főtt zellert és hagymát, azok távolítsák el a fazékból, tálalás előtt.