Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat úgy, hogy fél-egy centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk, vagy megdaráljuk, pürésítjük. Besózzuk és állni hagyjuk, 20-30 percet. Utána kezünkkel jó erősen kicsavarjuk a levet (amit enged a só hatására) a padlizsánból. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon, a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A lángot erősebbre vesszük és mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Néhány perc elteltével, már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről. A darált hús hamar átsül. A sajt kétharmadát hozzákeverjük a padlizsános húshoz és az egészet, igazságosan elosztva, a padlizsán csónakokba kanalazzuk. A maradék sajttal meghintjük a tetejüket és a 190 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 20-25 perc alatt elkészül.