Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, majd a padlizsánbélhez adjuk. A lila hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk A húst a pirított hagymára tesszük és megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal, ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, majd főzőtejszínnel felöntjük. Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel, majd bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre és szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük. 200 °C-on, légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.