Receptek Levesek Töltött padlizsán baconnel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
2 kanál extra szűz olívaolaj
4 szelet füstölt mozzarella
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej lilahagyma
1 darab cukkini
2 darab padlizsán
4 szelet bacon szalonna (sovány)
2 dl főzőtejszín
40 dkg marhalábszár

Leírás

A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, majd a padlizsánbélhez adjuk. A lila hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk A húst a pirított hagymára tesszük és megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal, ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, majd főzőtejszínnel felöntjük. Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel, majd bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre és szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük. 200 °C-on, légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4