Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk. (Régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni.) Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal. Vékonyra szelt angolszalonnával borítjuk, majd a tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. A vajból, a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel és a kis rugóssal szaporán kevergetve felfűzzük. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük. Megszórjuk sajttal. Forró sütőbe téve, közepes lángon, pirosra sütjük.