Receptek Főételek Húsos ételek Töltött húsos padlizsán

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szárított kakukkfű
10 dkg rizs
1 darab padlizsán
20 dkg trappista sajt
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg darált sertéshús
1 csipet őrölt római kömény

Leírás

A padlizsánokat hosszában félbevágom, a feleket kivájom úgy, hogy kb. egy centi vastag fala maradjon. A kivett padlizsánhúst felaprítom, tálba teszem, megsózom, majd félreteszem. A fél padlizsánokat szintén besózom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem. Ehhez a rizst megfőzöm. A hagymát felaprítom, a fokhagymát apróra vágom. Lábosban olajat hevítek, rádobom a hagymát, kissé sózom, majd párolni kezdem. Amikor a hagyma üveges, hozzáadom a levétől lecsepegtetett padlizsánhúst és a fokhagymát, fűszerezem római köménnyel és 3-4 percig pirítom. Ekkor hozzáadom a darált húst és erős lángon pirítom tovább. Fahéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítem, a levét egészen elforralom. A két paradicsomot felkockázom és a raguhoz adom. Amikor kissé levet enged, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, a felhasznált fűszerekkel utánízesítem, ha kell. Leveszem a tűzről, belekeverem a főtt rizst és kissé hűlni hagyom (5-10 perc). Ekkor belekeverek 5 dkg reszelt sajtot. A padlizsánfeleket kiöblítem, szárazra törlöm és megtöltöm a rizses-húsos masszával. A tetejüket megszórom a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 percig sütöm, majd jéghideg joghurttal forrón, vagy langyosan tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4