Hozzávalók

2 csipet tengeri só
1 darab tojás
3 dl tej
1 dl tejföl
10 dkg vaj
2 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
3 kanál finomliszt
20 darab szőlőlevél

Leírás

A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakjuk, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi és kis lángon, puhára pároljuk. A vajat habzásig hevítjük, megszórjuk liszttel és felengedjük tejjel. Kiforraljuk és tejföllel elkeverjük. Végül sózzuk, borsozzuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4