Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 dl tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg rizs
1 csipet ételízesítő
30 dkg darált sertéshús
1 csipet kurkuma
3 kanál finomliszt
15 darab szőlőlevél

Leírás

A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis tölteléket, egy lábosba, egymás mellé rakunk, majd annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi. Kis lángon, puhára pároljuk. Ha megfőtt, kiszedjük. Ízesítjük a levet sóval, egy kevés cukorral és kurkumával. A lisztet elkeverjük a tejföllel és a töltikéket a mártásban, még egyszer felforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4