Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
10 dkg vöröshagyma
1 kanál étolaj
8 dkg rizs
1 csipet őrölt fehérbors
10 dkg trappista sajt
40 dkg darált sertéshús
2 kanál lecsó
1.2 kg főzőtök
1 csipet ételízesítő

Leírás

Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és összepirítjuk kicsit. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Míg párolódik a hús, megtisztítjuk és kockára vágjuk a tököt, picit besózzuk és megpároljuk a rizst. Egy jénait kiolajozunk, és első rétegként, a tökből teszünk bele, egy réteget. Erre jön a rizs, majd a hús, végül betakarjuk a maradék tökkel. A tejfölbe kevés sót teszünk, és a rakottas tetejét bevonjuk vele. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe téve, szépen megpirítjuk. Mivel a rizs és a hús már puha, hamar elkészül, mert a gyalult töknek nem kell sok idő.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4