Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, majd lereszeljük. A reszelt tököt, a darált cukros mákhoz és a mazsolához keverjük. A tésztát kinyújtjuk, jó vékonyra. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk. Óvatosan feltekerjük. Kikent tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük olajjal és tejföllel. Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal is. Forró sütőben, 20-30 perc alatt, aranyszínűre, ropogósra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.