Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl víz
4 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
½ darab citrom
1 csokor friss kapor
1 kg főzőtök (gyalult)

Leírás

A tököt besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát olajon, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt és fedő alatt, puhára főzzük. A lisztet elkeverjük 1 dl tejföllel és a vízzel, hozzáadjuk a tökhöz és 1-2 percig, állandó kevergetés mellett, forraljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejfölt, néhány percig tovább forraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a citromlét és a felaprított kaprot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4