Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
1 darab vöröshagyma
3 darab burgonya
6 kanál étolaj
1 mk ecet
1 dl tejszín
1 mk kristálycukor
1 mk őrölt pirospaprika
1 csokor friss kapor
1 kg főzőtök (gyalult)

Leírás

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, arra a tököt, sózzuk, cukrozzuk, puhára pároljuk, beletesszük a kaprot. Közben külön megfőzzük a 3 db burgonyát sós vízben, és ha már puha kevés vízzel belekeverjük a tökbe. Végül a tejfölbe belekeverjük a lisztet, és ezzel a habarással felöntjük. Teszünk bele 1 dl tejszínt is. (Ha nincs tejjel is lehet hígítani, ha sűrűnek találjuk.) Legvégül az ecetet is hozzáadjuk. Ajánlott feltétek: - vagdalt - sertéspörkölt

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4