Receptek Desszertek Sütést igénylő Tökéletes almás pite

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
5 g sütőpor
25 dkg vaj
8 darab alma
2 darab tojás
15 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
3 kanál tejföl
3 kanál barna cukor
10 dkg dió
2 darab tojás

Leírás

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük. A lereszelt almát megszórjuk három evőkanál nádcukorral, összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felkockázott, hideg vajat hozzáadjuk. Elmorzsoljuk a száraz hozzávalókat a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjjal fűszerezzük, és a tojásfehérjéből vert kemény habbal összeforgatjuk. A tésztát két részre osztjuk, és a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és belefektetjük az egyik tésztalapot. A tésztát megszórjuk durvára darált dióval, és ráhalmozzuk az almát. Az almára tesszük a második tésztalapot, majd villával megszurkáljuk. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt barnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4