Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
3 kanál tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt kömény
3 kanál méz
1 kk friss gyömbér
1 darab sütőtök

Leírás

A tök kikapart belét, kb. 1 liter vízben felteszem főzni. Sóval, őrölt borssal, egész köménnyel, mézzel és gyömbérrel ízesítem. Fél órányi főzés után, leszűröm és áttöröm. Közben 3 púpozott evőkanálnyi tejfölt simára keverek, 3 csapott evőkanálnyi liszttel, majd szedek rá a leszűrt léből, majd ezt is simára elkevertem. Végül visszaöntöm a tejfölös habarást a lébe. Pár percig még forralom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4