Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, de ügyeljünk arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe, egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő elég ahhoz, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak. Ha szeretnénk mellé levesbetétet akkor íme egy tipp: A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk és a már elkészült csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk.