Receptek Főételek Húsos ételek Tojásos lecsó gombával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 darab tojás
3 darab paradicsom
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
5 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
1 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

Mindent felvagdalunk, ízlés szerint kockára, karikára vagy szeletekre. Ha szalonnát használunk, akkor először azt pirítjuk le, ha nem, akkor olajat forrósítunk. Rádobjuk a hagymát, üvegesre sütögetjük. Rádobjuk a paprikát, azt is megpároljuk, sütjük. Van, aki ropogósabban szereti, annak célszerű nagy hőfokon/lángon készíteni, rövid ideig. Aki viszont puhára párolva enné, az kisebb hőfokon/lángon készítse, hosszabb ideig, akár fedő alatt. Ha késznek gondoljuk a paprikát, akkor rádobjuk a paradicsomot, a gombát, a fokhagymát, (ízlés szerint a kolbászt, virslit). Sózzuk, borsozzuk, köményt szórunk rá. Együtt készre főzzük, majd beleütjük a tojást. Folyamatosan kevergetjük a tojások megszilárdulásig, majd friss kenyérrel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4