Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet, tojást és tejfölt, jó alaposan összedolgozzuk, jól átgyúrjuk. Kinyújtjuk jó vékonyra. A 12 dkg zsírt, kissé megolvasztjuk, majd 12 dkg liszttel összekeverjük. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük. Négy részre vágjuk és 1 órát pihentetjük. Ekkor vagy elkészítjük, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, vagy lefagyasztjuk. Készítéskor, tepsi hosszúságú téglalapokat nyújtunk belőle. Megkenjük olajjal. Közepébe halmozzuk a tölteléket, két oldalról ráhajtjuk a tésztát és visszahajtjuk a találkozást. Akár fel is tekerhetjük. Lényeg az, hogy az illeszkedésre fektessük rá a tepsiben, így nem nyílik szét. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre jöhetnek a tekercsek. Mindegyik tetejét megkenjük olajjal, vagy zsírral. Forró sütőben, pirosra sütjük.