Hozzávalók

15 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 dl víz
1 mk kristálycukor
200 milliliter tejszín (Hulala)
½ kg mascarpone
dkg kukoricaliszt
1 mk rum aroma
6 darab tojás
1 mk instant kávé

Leírás

tésztához: 6 tojásfehérje 4 tojássárgája 20 dkg cukor 15 dkg liszt 7,5 dkg kukoricaliszt 1 csomag sütőpor A tojássárgákat a cukorral egy tálban robotgéppel fehéredésig keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a többi hozzávalóval együtt könnyedén összedolgozom a kikevert tojássárgával. 125 fokon kb. fél órán át (tűpróba!)sütöm kapcsos tortaformában. A kihűlt tésztát 3 lapba vágom. Krém: 2 tojássárgája 5 evőkanál cukor 0,5 kg mascarpone sajt 1 kávéskanálnyi rumaroma 200 ml hulala A tojássárgákat a cukorral, a mascarponeval és a rumaromával robotgéppel jól elkeverem. A hulalat külön tálban verem fel, majd finoman hozzákeverem a a mascarpones krémhez. Tejeskávé (áztatás): 1 dl vízben feloldott 1 mokkáskanálnyi nescafé 1 dl tej 1 kávéskanál cukor Összeállítás: A tésztalapokat meglocsolom a tejeskávéval. Egyenletesen elosztom a krémet a rétegek közt, egy keveset hagyok a külső díszítéshez.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4