Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az 5 tojást szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel habosra felverjük, és közben lassanként beleszórjuk a 15 dkg cukrot és 1 cs. vaníliás cukrot. A 12 dkg lisztet elkeverjük a 3 ek. kakaóval, 3 dkg étkezési keményítővel, és átszitálva, a tojássárgájához keverjük. A tojáshabot egy fakanállal, óvatosan a tojássárgájához keverjük. A tésztát a tortaformába öntjük, és megsütjük 15 perc alatt. ( 200 °C-os sütőben, légkeverés sütőnél 180 °C-on). Ha kihűlt, kettévágjuk egy éles késsel. A krémhez a 4 tojás sárgáját, a 3 cs. vaníliás cukorral és a 3 ek. cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött 50 dkg krémsajtot hozzáadjuk, majd 1-2 ek. konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tejszínt is, majd lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A 3 zselatinlapot beáztatjuk vízbe, majd tűzhelyen felolvasztjuk, és a krémbe keverjük óvatosan. A krém harmadát az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk, és ráhelyezzük a 3 dl erős kávéba (7-8 kanál cukorral édesített) beáztatott 15 db babapiskótát. Rátesszük a krém harmadát, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát. A maradék krémet rátesszük a torta tetejére, és eligazgatjuk (a babapiskótákat magasabbra hagyjuk meg, mint maga a torta magassága, hisz ha kisebb a krém, le fog folyni). A 300 ml tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük, és kinyomjuk. Ahogy a képen látszik, kis csókokat nyomunk. A tetejét megszórjuk a kakaóporral. Betesszük a hűtőbe, ha lehet, egy napig álljon, hogy összeálljanak az ízek, de 1-2 óra hűtés után, már fogyasztható. Jó étvágyat!