Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges vízfürdőn (egy tepsibe jégkockás vizet helyezve) pár percig kevergetve hűtjük. Akkor jó, ha a tál alja már hideg. Hozzáadjuk a 7 ek porcukrot, és elektromos habverővel kemény habbá verjük, fehéredésig. Kemény hab lesz, csak legyünk kitartóak. Majd a 1,5 kg mascarponével addig keverjük, amíg kenhető állományú nem lesz. (Elég kemény hab lesz, kitartás:) ) Kb. fél órát hűtőben pihentetjük. A lehűtött hosszú kávéba beleöntjük a mandulalikőrt, majd a babapiskótát egyenként gyorsan bemártjuk, kiemeljük (nem szabad áztatni, csak egy pillanatra mártsuk be), majd egy megfelelő nagyságú szögletes tepsibe egymás mellé helyezzük hosszanti irányban. A tepsi alját egészen fedjük be, ha szükséges, törjük ketté a piskótákat. A krém felét rákenjük. A babapiskóták másik felét ugyancsak mártjuk, majd keresztirányban helyezzük egymás mellé. Rákenjük a krém másik felét. A tepsit megütögetjük, majd habkártya segítségével az egész tetejét elsimítjuk. Lefóliázva normál hűtőben 12 órát pihentetjük. Kb. 8x8-as kockára daraboljuk, és szitált nyers kakaóporral meghintjük.