Hozzávalók

10 darab tojás
10 kanál finomliszt
4 l tej
1 tasak sütőpor
10 kanál kristálycukor
4 zacskó vaníliás pudingpor
1 üveg baracklekvár
1 doboz tejszínhab

Leírás

A tojásokat különválasztom. Külön tálba a sárgát, külön tálba a fehérjét. Előbb a tojásfehérjét fel kell verni, hogy jó kemény legyen a hab. Utána a sárgáját, a cukorral jó habosra verem, aztán a lisztel elkevert sütőport is hozzáadjuk, majd jól eldolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk akkor a kikevert masszába beleöntöm a felvert habot, és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beletesszük, és légkeverős sütőben, 160-180 fokon megsütjük. Ha megsült a piskóta, akkor felkockázzuk, kis kockákra. Ha ez megvan, akkor megcsináljuk a pudingot. 2 csokipuding: én 1 l tejet teszek bele, és 4 kanál cukrot, de ez attól függ, ki mennyire édesen szereti. 2 vaníliapudingot csinálok, ugyan úgy, mint a csokit. Ha kész a puding, akkor előveszünk egy mély tálat, és az aljába beletesszük a felkockázott piskóta felét, és nyakon öntjük lekvárral, majd összekeverjük. A vanília- és a csokipudingot fele-fele arányban ráöntjük, és a maradék piskótát rátesszük. Nyakon öntjük lekvárral, és a maradék pudingot ráöntjük. Esetleg tejszínhabbal, jól fel lehet dobni. Jól lehűtve, pár óra múlva, már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat mindenkinek!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4