Receptek Főételek Húsos ételek Tésztában sült sertésszűz

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab citrom
1 darab tojás
3 kanál zsír
20 dkg csirkemáj
1 csomag leveles tészta
5 szelet gépsonka
60 dkg sertés szűzpecsenye
1 dl extra szűz olívaolaj
1 zacskó madársaláta
1 marék lenmag

Leírás

A szárnyas májat kevés zsíron megsütjük, hűtjük, majd a sütéshez használt zsiradékkal együtt pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A szüzet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon, minden oldalát 2 percig elősütjük. Hűlni hagyjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, és akkora darabot vágunk belőle, hogy a sertés szüzet bele lehessen csomagolni, de ne legyen túl nagy. Pármai sonkával, vagy baconnel beterítjük, és vékonyan megkenjük a májpéppel. A szélére helyezzük a szüzet, és becsomagoljuk/feltekerjük. Illesztéssel lefelé tepsire helyezzük, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk lenmaggal, és 15 percre hűtőbe tesszük. Ismét megkenjük tojássárgájával, és forró sütőbe rakjuk. 10, maximum 15 perc alatt megsütjük, míg a tészta szép színt kap. Salátával kínáljuk. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4