Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Tegyük egy tányérra a lazacot, majd ízesítsük sóval és őrölt borssal. Keverjük össze egy tálban a Harissa pasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a narancslevet. Kenjük be a keverékkel a lazacot (az oldalát is), majd hagyjuk szobahőmérsékleten pácolódni.
Közben mossuk meg a burgonyát, töröljük szárazra, és vágjuk ketté hosszában. A megtisztított hagymát vágjuk negyedekre. Egy nagy tálban forgassuk meg a burgonyát és a hagymát olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Halmozzuk a zöldségeket sütőpapírral kibélelt tepsire, 4 üres helyet hagyva a lazacoknak, amelyeket majd később teszünk hozzá. Süssük addig, amíg a burgonya barnulni nem kezd (kb. 20 perc).
Vegyük ki a tepsit, tegyük bele a lazacokat bőrrel lefelé, rakosgassuk rá a citromszeleteket, ezután süssük addig, amíg a hal meg nem puhul, a burgonya pedig ropogós nem lesz (kb. 8 perc).
Sütés után szórjuk meg petrezselyemzölddel.