Receptek Főételek Húsos ételek Tepsis krumpli gazdagon

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab paradicsom
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab zöldpaprika
10 dkg vöröshagyma
1 pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
10 szelet bacon szalonna
10 dkg parasztkolbász
1 marék friss bazsalikom
10 dkg tepertő

Leírás

A karikákra vágott krumplit egy kizsírozott tepsibe teszem, erre jöhet töpörtőmaradék, kolbászdarabkák, hurka (vagy épp amit találunk otthon). A húsféleség tetejére, bőven teszek karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót). Ezt egy újabb sor krumpliréteg követi (közé tépkedhetünk bazsalikomot). Leöntöm a kikevert tejföllel és reszelt sajttal megszórom. Erre, vékonyra szeletelt, bevagdosott szalonnát teszek. Előmelegített sütőben, kb. egy óra alatt (amíg a krumplink kellően átpuhul), készre sütjük. Hordós káposztával tálalva, mennyei, laktató vacsora.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4