Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben, sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát, zöldjével együtt. Végül a reszelt sajtot is beleteszem. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem, a nyers tojásokkal. A paradicsompürét megpirítom olajon, a fűszerekkel és kevés vízzel kiforralom. A nyers karfiolrózsákat lapos, tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Erre ráöntöm a paradicsom mártást. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített, forró sütőben, harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.