Receptek Főételek Tészta Tepsis karfiol

Hozzávalók

1 tk tengeri só
2 darab tojás
2 kanál finomliszt
2 dl tej
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 csokor újhagyma (szárával)
1 csokor friss petrezselyem
1 mk törött fehérbors
3 dl sűrített paradicsom konzerv
1 tk őrölt pirospaprika
10 dkg füstölt sajt
80 dkg karfiol
1 késhegynyi őrölt borókabogyó

Leírás

A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben, sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát, zöldjével együtt. Végül a reszelt sajtot is beleteszem. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem, a nyers tojásokkal. A paradicsompürét megpirítom olajon, a fűszerekkel és kevés vízzel kiforralom. A nyers karfiolrózsákat lapos, tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Erre ráöntöm a paradicsom mártást. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített, forró sütőben, harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4