Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg finomliszt
dl tej
1 kevés kristálycukor
25 dkg burgonya
5 dl étolaj
2 dkg élesztő

Leírás

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Belekeverünk 5 dkg lisztet, és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük, és összekeverjük a maradék liszttel. Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, valamint kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint, zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4