Receptek Desszertek Sütést igénylő Téli kávés süti dióval

Hozzávalók

100 g kristálycukor
50 g tönkölybúza liszt
30 g dió
1 kávéskanál őrölt fahéj
50 g vaj
Sütemény
250 g tönkölybúza liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
80 g kristálycukor
100 g dió
100 g juharszirup (Tesco Finest)
100 g vaj
40 ml tej
50 ml instant kávé
2 darab tojás
200 ml tejföl

Elkészítés

1

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!

2

Egy kis tálban készítsd el a morzsát: keverd össze az összes hozzávalót egy villával!

3

Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a magvakat.

4

Keverd össze a nedves hozzávalókat: tojássárgáját, tejfölt, juharszirupot és az olvasztott vajat.

5

Add hozzá az instant kávés tejet a nedves hozzávalókhoz.

6

A két tál tartalmát keverd csomómentesre!

7

A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a tésztához!

8

Kend ki a sütőformát az olvasztott vajjal és szórd körbe liszttel!

9

Öntsd a tészta felét az előkészített formába, majd a morzsa felét. Ezután oszlasd el a maradék tésztát, és a tetejére a morzsa másik felét!

10

50 perc sütés, 30 perc türelmes pihentetés, és készen is vagy!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4