Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Margarinozzuk ki a muffinsütőt (ha szilikonos, nem szükséges bele semmilyen plusz zsiradék). A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A zabpehelylisztet és sütőport, és a mézeskalács fűszerkeveréket keverjük össze. Egy másik tálban kererjük össze a tojássárgáját, az édesítő port, margarint és a tejet. Keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz a nedveset. Végül óvatosan keverjük a masszához a felvert habot, majd töltsük a muffin forma feléig, a darabokra tört csokit és az aszalt szilva szemeket adagoljuk bele, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön mindkettőből. Kb. 20-25 perc alatt süssük készre. A massza nem túl folyékony, de ez nem okoz problémát. Ha 3/4-ig töltjük a muffin formát, ahogy más muffin recepteknél, nem lesz elég 12 db-hoz, ezért javasolt félig tölteni.