Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor újhagyma
½ fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
½ csomag spagetti
1 szál angol zeller
2 dl főzőtejszín
25 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)

Leírás

A tésztát megfőzzük sós forró vízben,hidegre hűtjük. Közben az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), megtisztítjuk a fás részektől a zellerszárat, és apróra vágva a hagymához adjuk, majd felöntjük a borral, és kicsit megpároljuk (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forraljuk sokáig. A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással, a tányéron meghinthetjük még az apróra vágott zöldfűszerekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4