Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 kanál étolaj
½ darab citrom (leve)
1 darab húsleveskocka
1 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
1 darab fehérrépa
2 dl főzőtejszín
50 dkg pulykamell (fehér apróhús)

Leírás

Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kisebb kockára vágott húst. Kavargatva, fehéredésig pirítom, ekkor sózom (óvatosan, mert a leveskocka is sós!), borsozom, hozzáadom a félkarikára vágott zöldségeket és a borsót. Felengedem vízzel és beledobom a húsleveskockát. Amikor minden puhára főtt, a lisztből és tejszínből készített habarást hozzáadom, összeforralom, citromlével ízesítem és ízlés szerint tárkonyt szórok bele. Én kb. mokkáskanálnyi szárítottat szoktam, nagyon intenzív az íze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4