Receptek Előételek Hideg előételek Tejszínes sütőtökpüré

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl víz
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 darab sütőtök

Leírás

A nagyobb darabokra vágott tököt mikrózható tálba tesszük, majd öntünk alá fél pohár vizet. A tálat befedjük és betesszük a mikróba. Legmagasabb fokozaton, először 15 percig mikrózzuk. Ekkor ellenőrizzük a tök állagát, majd szükség szerint folytatjuk a mikrózást. Időnként ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e már a tök. Akkor jó, ha pürésre főt. Ez általában, maximum 30 percet vesz igénybe. Ha a tök megfőtt, kanalazzuk ki a bőréből, egy másik tálba és kézi-, vagy gépi habverővel, keverjük simára a vajjal és a tejszínnel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4