Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-sajtos rakott tészta

Hozzávalók

5 dkg finomliszt
2 dl tej
2 dl tejföl
2 dl tejszín
10 dkg csiperkegomba
20 dkg trappista sajt
1 csipet szerecsendió
30 dkg gépsonka
50 dkg penne

Leírás

A száraz tésztát forró, sós vízben megfőzöm, a szokásos módon. Leszűröm, majd félreteszem. A sonkát apróra darabolom, a gombát lecsöpögtetem a levéről. A gombát és a sonkát megpirítom, egy pici margarin és olaj keverékében. Őrölt borsot szórok rá és egy kis ételízesítőt. Mikor már látom, hogy szépen összepirult, beleteszem a tejszínt. Meg forralom egy picit és egy kevés tejjel felöntöm, hogy folyékonyabb legyen. Ezután a krémes állag eléréséhez, pici tejben elkeverem a lisztet és a mártásra öntöm. Szerecsendiót reszelek rá, összerottyantom, majd félreteszem. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenek és beleteszem a kifőtt tészta felét, majd a mártást és a tészta másik felét. Tetejére elkenem a tejfölt és sajtot szórok rá. Beteszem a sütőbe és 20-25 perc alatt, pirosra sütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4