Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes pogácsa

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 darab tojás
50 dkg finomliszt
3 cl tej
2 dl tejszín
1 darab tojás
25 dkg margarin
dkg élesztő

Leírás

A 3 cl tejben, az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom és 5 órára a hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de hosszabb igen. A hűtés után, a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és a legkisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrom. A tetejét, felvert tojással lekenem és 15 percet pihentem, majd utána, előmelegített sütőben, mérséklet hőmérsékletem megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4