Receptek Levesek Tejszínes lencseleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 kanál citromlé
1 csokor friss petrezselyem
20 dkg lencse
2 kanál őrölt pirospaprika
1 darab petrezselyemgyökér

Leírás

A lencsét beáztatjuk 1 órára. A hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat megmelegítjük és rárakjuk a hagymát, majd megpirítjuk. Sózzuk meg. Vágjuk össze a zöldségeket. Az összevágott zöldségeket adjuk hozzá a megpirult hagymához és fűszerezzük, frissen őrölt borssal. A fokhagymát is felaprítjuk. A lencsét a lepirult zöldségekhez adjuk. A fokhagymát rászórjuk a lencsére, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a zöldségeket. A leves zsírjára rászórjuk a pirospaprikát és a petrezselyemzöldet. Elkészítjük a kötést. A lisztet kikeverjük vízzel csomómentesre, majd citromlével tesszük pikánssá. A tejszínt gyors keverések mellett, a leveshez adjuk. Kevés petrezselyemzölddel tesszük pikánssá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4