Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-húsos tepsis krumpli

Hozzávalók

2 darab tojás
1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
15 dkg trappista sajt
kg burgonya
50 g vaj
½ l tejszín
2 fej vöröshagyma
½ kg darált sertéshús

Leírás

A krumplit meghámozod, majd kb. fél centi vastag karikákra vágod. Bő, sós vízben odarakod főni. Ne legyen nyers, de nem szabad szétfőzni sem! Míg fő, két nagy fej vöröshagymát megtisztítasz, apró kockákra vágsz. A hagymát kevés olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítod, aztán hozzáadod a darált húst. Sózod, borsozod, majd amikor már kifehéredett a hús, 1 pohár vizet öntesz alá, és puhára párolod. Ha a víz elforrt, még rászórsz 4 gerezdnyi apróra vágott vagy nyomóval préselt fokhagymát és petrezselymet, ízlés szerint. Egy nagy tepsit kivajazol, raksz bele egy réteg krumplit. Aztán jön rá a hús. Még egy réteg krumpli kerül felülre, amit sóval, borssal és kevés szerecsendióval megszórsz. Legfelülre az öntet kerül. Ehhez a két tojást, a tejszínt, a tejfölt és a sajtot lereszelve elkevered egy tálban, majd a tepsis krumpli tetejére öntöd. Végül sütőben, kb. 45 percig sütöd, amíg a teteje szép aranybarna lesz. (Ha előmelegítetted a sütőt, lehet elég 30 perc is.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4