Receptek Desszertek Sütést igénylő Tejszínes gyümölcsrizs

Hozzávalók

1 dkg tengeri só
1 l tej
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 kanál porcukor
2 csomag habfixáló
30 dkg rizs
4 dl habtejszín
½ doboz őszibarack

Leírás

A rizst megmosom, leszűröm. A tejet felteszem, majd amikor forr, a rizst belekeverem. Csipet sóval, citromhéjával főzöm, lassan, néha megkevergetve, ameddig a rizs a tejet felveszi. Belekeverem a vajat és a vaníliás cukrot. Vízfürdőben lehűtöm, ha sűrűnek találom, őszibarackbefőtt levével hígítom. A barackot aprítom, a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verem, porcukorral és a habfixálóval. A kihűlt rizshez keverem az barackot, majd a tejszínhab bő felével elkeverem. A tetejére simítom maradék tejszínhabot, és kevés félretett gyümölccsel díszítem. Jól behűtve tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4