Receptek Főételek Tészta Tejszínes-gombás penne

Hozzávalók

1 tk tengeri só
2 kanál étolaj
3 dl tejszín
1 darab vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet tárkony
½ kg csiperkegomba
1 csomag penne

Leírás

A hagymát apróra vágom és olajon, üvegesre párolom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, majd a hagymához adom és lefedve párolom. Ízesítem a fűszerekkel. A bors szinte elengedhetetlen ízesítője a gombának, a kakukkfű pedig nagyon finom ízt és nem mellesleg isteni illatot ad neki. Kevés tárkonyt is tegyünk bele, ettől nagyon pikáns lesz, de aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja, vagy pótolhatja mással. Miután az ízek összeértek, 1,5-2 dl tejszínt öntök a gombára és még 10 percig főzöm. A tésztát sós vízben kifőzöm, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. A szószt a tésztával alaposan összeforgatom, majd tálaláskor, vékonyra szeletelt parmezán sajttal és ha van, aprított petrezselyemzölddel díszítem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4