Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-fehérboros pulyka

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab cukkini
1 mk szárított tárkony
½ csokor friss bazsalikom
1 dl száraz fehérbor
1 csomó póréhagyma
2 dl főzőtejszín
1 kanál keményítő
60 dkg pulykacomb

Leírás

A vékonyan felkarikázott póréhagymát, az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a kockákra vágott pulykahúst és együtt pároljuk, a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, többször megkeverve, félig megpároljuk. Mielőtt elkészülne, a felszeletelt cukkinit is beletesszük. Még néhány percig forraljuk, majd a keményítővel simára kevert tejszínnel krémesítjük, sűrítjük. Végül a fehérbort is beleöntjük és jól felforraljuk. Rászórjuk a finomra vágott fűszereket, még egyszer átkeverjük és máris tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása