Receptek Levesek Tejfölös zöldség krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg finomliszt
1 pohár tejföl
15 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg zellergumó
10 dkg karalábé
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 kanál friss petrezselyem (finomra vágott)
1 csipet ételízesítő

Leírás

A zöldségeket felaprítjuk és vajon megpároljuk, 20 perc alatt. Közben fűszerezzük és a folyadékot pótoljuk. Ha puhák a zöldségek, megszórjuk liszttel és felengedjük forró vízzel. Alaposan kiforraljuk és leturmixoljuk. Újra felforraljuk, majd a simára kevert tejfölt, a hőkiegyenlítés után, beleengedjük a levesbe. Friss péksütivel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4