Hozzávalók

1 dkg tengeri só
3 dkg finomliszt
dl tejföl
2 darab zsemle
1 késhegynyi őrölt fekete bors
3 dkg zsír
1 kanál friss petrezselyem
35 dkg zellergumó
25 dkg marha csont

Leírás

Szép, sima zellergumót szerzünk be. A belső szívleveleket a gumón hagyjuk és felhasználjuk a leveshez. A csontot, hideg vízzel felöntve, kb. 1,5 óráig forraljuk, majd megsózzuk. A zellert, hámozás előtt megmossuk, majd meghámozzuk és 6 mm-es kis kockákra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a feldarabolt zellert és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lefedve pároljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, áthevítjük vele, rászórjuk a lisztet, majd jól elkeverjük. A lángról lehúzva, először egy kevés csontlevet öntünk rá, ezzel simára keverjük és úgy adjuk a megszűrt csontléhez. Forrástól számítva, 6-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet és a törött borsot. Betétként, 2 darab zsemléből készült, pirított kockával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4