Receptek Előételek Meleg előételek Tejfölös-tojásos lecsó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 darab tojás
1 pohár tejföl
50 dkg paradicsom
kg zöldpaprika
3 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
1 mk ételízesítő
10 dkg bacon szalonna

Leírás

A szalonnát apró darabokra vágjuk, olaj nélkül a lábasba tesszük, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. A karikára vágott paprikát is belekeverjük, majd tovább dinszteljük vele. A paradicsom héját leszedjük, és úgy daraboljuk össze. Ezután keverjük össze a paprikával. Hagyjuk, hogy alaposan levet engedjen. Tetszés szerint, akár pirospaprikát is lehet bele tenni. Én egy pörköltszaftot is szoktam bele tenni. Amikor összefő a paradicsom és a paprika, ízlés szerint sózzuk, akár kis delikáttal is lehet ízesíteni. A felvert tojásokat ráöntjük. A kész és ízletesen hívogató lecsót tejföllel lehet összekeverni, és kész is a hamisíthatatlan, magyar, tejfölös lecsó.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4