Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zöldségféléket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, majd a többi zöldséghez aprítjuk, egy tálba. A petrezselyemzöldet apróra metéljük. A húst az olajon fehérre pirítjuk, majd kis só és egy kevés víz hozzáadása után, lefedve pároljuk. Miután pár percet párolódott, fűszerezzük őrölt borssal, 1 tk. mustárral és ketchuppal, valamint kevés szójaszósszal (utóbbi elhagyható, viszont kár lenne, hiszen nagyon jó ízt ad a húsnak). Amikor majdnem teljesen megpuhult a hús, fedő nélkül pirítjuk addig, ameddig csak minimális víz marad alatta. Hozzáadjuk az aprított zöldségeket a húshoz, 2-3 percig, időnként megkeverve pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is. Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk csipet bazsalikommal, szerecsendióval, kakukkfűvel és tárkonnyal. A tárkonnyal nagyon finoman bánjunk, mert intenzív az íze, ezért nem szabad, csak keveset adni az ételhez! (Ízlés szerint lehet még sózni egy kicsit, mert a tejföl elvesz a sós ízből.) Lefedve, kb. 15 percig pároljuk az ételt. Időnként keverjük meg! Mikor jól összefőttek az ízek, adjuk hozzá az egész tejfölt és a reszelt sajtot, majd sűrűn kevergetve, kb. 5 percig főzzük. Közvetlenül a tűzhely kikapcsolása előtt, apríthatunk bele még egy kis petrezselyemzöldet. Mialatt a ragut készítjük, párhuzamosan főzzük ki hozzá a tésztát, bő vízben. Adjunk a vízhez kis olajat, akkor kevésbé tapad össze a tésztánk. Lehet is tálalni az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá!