Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg parmezán
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 dl száraz fehérbor
1 csokor metélőhagyma
4 dl húsleves alaplé
30 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma

Leírás

A vaj felét és az olívaolajat hevítsd fel, a felaprított hagymát, a fokhagymát és a lereszelt zellert dinszteld meg. Szórd bele a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig keverd. Akkor jó, ha már pattog és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor. Adj hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét és kevergesd, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább, kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Keverj hozzá még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapod meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedved szerint dúsíthatsz tovább. Tejföllel alaposan elkeverjük és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4