Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt, vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, pirospaprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá (erős paprika). Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Tejfölös habarással tesszük tökéletessé, és egy kevés tejszínt is rakhatunk bele. Tálalása, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.