Receptek Főételek Húsos ételek Tejfölös karalábéleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
1 dl tejföl
1 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa (zsenge)
1 darab tojás
1 darab húsleveskocka
1 csokor friss petrezselyem
2 fej karalábé (zsenge)

Leírás

A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4